You are currently viewing STA: “Sociologi v Piranu o družbi in družbenih gibanjih 50 let po letu 1968”

STA: “Sociologi v Piranu o družbi in družbenih gibanjih 50 let po letu 1968”

“Na letošnjem letnem srečanju Slovenskega sociološkega društva bodo spregovorili tisti, ki imajo izkušnjo iz leta 1968 v Sloveniji in po svetu. Osrednja gostja bo Sheila Rowbotham, ena od ustanoviteljic t. i. Women’s Liberation Movement v Veliki Britaniji in mednarodno priznana avtorica na področju zgodovine feminističnih in drugih družbenih gibanj.

Na četrtkovem odprtju konference bosta udeležence uvodoma pozdravila župan Pirana Peter Bossman ter predsednica društva Aleksandra Kanjuo Mrčela, večer pa se bo sklenil s predvajanjem dokumentarnega filma Študentska gibanja 1968-1972 in pogovorom z avtorico Majdo Širca ter slavnostnim sprejemom.

V okviru srečanja se bodo do sobote zvrstila številna predavanja ter tri okrogle mize, v petek zvečer pa bodo na slavnostni prireditvi podelili tudi nagrade in priznanja Slovenskega sociološkega društva.”

Prispevek je bil objavljen na STAznanost (16. 10. 2018).