You are currently viewing Sociološko srečanje 2018 je za nami

Sociološko srečanje 2018 je za nami

Za nami je osemintrideseto sociološko srečanje, ki je med 18. in 20. oktobrom potekalo v Piranu. Letos nas je program peljal po kar treh odličnih lokacijah: gledališče Tartini, dvorana Art Hotela Tartini in dvorana Mediadom. Ob lepem vremenu je vse tri lokacije povezovala kulisa prekrasnega mesta.

Počaščeni smo, da je dogodek z nagovorom letos odprl župan mesta Piran g. Peter Bossman. Odprtju so poleg letnega občnega zbora, na katerem smo potrdili nekatere spremembe društvenega statuta in nagrajence ter nagrajenko SSD, sledili trije plenarni dogodki v katerih smo se seznanili s ključnimi dogodki revolucionarnega ’68 in let, ki so sledila. Za široko družboslovno analizo je poskrbela prva petkova plenarna sekcija s kar 8 govorci_kami. V petek in soboto so se zvrstile pestre in zanimive sekcije, ki so vsaka s sebi lastnimi poudarki poskušale razvozlati dogodek pred 50. leti.

Ni manjkalo niti drugačnih tem. Na občnem zboru smo se še enkrat spomnili dolgoletnega kolega in člana Slovenskega sociološkega društva, zasl. prof. dr. Veljka Rusa, čigar letošnja smrt pomeni veliko izgubo za slovensko sociologijo.

Na petkovem slavnostnem delu večera pa smo ponovno podelili nagrade in priznanja SSD. Naziv častna članica je letos prejela zasl. prof. dr. Tanja Rener, častni član je postal zasl. prof. dr. Andrej Kirn. Nagrado za pomoč pri uveljavljanju sociologije v praksi je prejel dr. Boris Dular, nagrado za pomoč pri uveljavljanju sociologije v širši javnosti pa je prejel dr. Ali Žerdin. Za sociološkega upa smo letos izbrali mag. Otta Gerdino.

O našem dogodku v Piranu so poročali tudi mediji.

 

V predsedstvu SSD smo zelo zadovoljni s potekom letošnjega srečanja in že razmišljamo o prihodnjem.

 

Foto: Miroljub Ignjatović