You are currently viewing POMEMBNO! Sprememba izvedbe sociološkega srečanja 2020

POMEMBNO! Sprememba izvedbe sociološkega srečanja 2020

DRUŽBENE NEENAKOSTI IN POLITIKA

6. – 7. november 2020

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi,

na 5. redni seji predsedstva Slovenskega sociološkega društva smo v luči pandemije koronavirusne bolezni covid-19 določili način izvedbe letošnjega sociološkega srečanja z naslovom Družbene neenakosti in politika. Glede na hitrost širjenja virusa ter aktualne in pričakovane ukrepe za zajeitev le-tega je predsedstvo dopolnilo načrt izvedbe na sledeč način:

 1. Izvedba srečanja bo v celoti – tako sekcije, kakor tudi društveni in plenarni dogodki – potekala na daljavo preko aplikacije Zoom.

Glede na novi način izvedbe bo društvo v sodelovanju z vodji sekcij ter moderatorji okroglih miz pripravilo navodila za uporabo aplikacije Zoom.

Zaradi sprememb v načinu izvedbe srečanja, je predsedstvo sprejelo tudi naslednje odločitve:

 • Za vse tiste, ki ne boste aktivno vključeni v izvedbo srečanja (t.j. ne boste imeli predstavitve na srečanju ali objave v zborniku) velja, da kotizacije letos ni. Povezave do različnih sekcij bodo objavljene in ažurno posodobljene na društveni spleti strani: www.sociolosko-drustvo.si, ter poslane na vaš e-mail naslov, ki ga boste navedli ob prijavi. Ob tem bi vse člane in članice prosili, da pred srečanjem ponovno preverijo, ali imajo poravnano članarino. To lahko storijo s sporočilom tajništvu društva na: tajnistvo@sociolosko-drustvo.si
 • Pogoj za objavo prispevka v zborniku IN predstavitev na srečanju je poravnana članarina ali plačana kotizacija za nečlane društva. Višina kotizacije znaša 30 EUR. Poravnati članarino ali plačati kotizacijo so dolžni_e vsi avtorji_ice prispevka ne glede na to, kdo ga predstavlja na samem srečanju.

Letošnja kotizacija vključuje možnost objave in predstavitve prispevka na sociološkem srečanju ter prejetje fizične oblike zbornika. Kotizacijo morajo poravnati le tisti avtorji in avtorice, ki bodo na srečanju predstavljali_e prispevke.

 

Prijava na srečanje

 1. Poslušalci in poslušalke

Četudi bo srečanje v večini potekalo na daljavo, vas prosimo, da se nanj prijavite preko spletnega obrazca. V njem označite, ali želite prejeti tiskano verzijo zbornika prispevkov.

Na email naslov, ki ga boste navedli, vam bomo posredovali povezave do sekcij. Prijave zbiramo do nedelje, 25. oktobra 2020.

 1. Avtorji in avtorice

Na srečanje se prijavite preko spletnega obrazca na spletni strani društva. V njem označite, ali želite prejeti tiskano verzijo zbornika prispevkov ter način plačila – s poravnano članarino ali plačano kotizacijo.

Na email naslov, ki ga boste navedli, vam bomo posredovali povezave do sekcij. Prijave zbiramo do nedelje, 25. oktobra 2020.

Članstvo v Slovenskem sociološkem društvu

Vse tiste, ki še niste včlanjeni v Slovensko sociološko društvo, pa bi to želeli storiti še pred srečanjem, izpolnite obrazec za včlanitev na spletni strani društva in plačajte ustrezen znesek višine članarine.

Članstvo v Slovenskem sociološkem društvu vam prinaša:

 • Povezanost s svojo profesionalno skupino, npr. s sociologi/sociologinjami s podobnimi profesionalnimi izkušnjami.
 • Redno obveščanje o aktivnostih društva in njegovih sekcij in možnost sodelovanja v teh aktivnostih.
 • Letno slovensko sociološko srečanje
 • Prejemanje revije Družboslovne razprave

Letna članarina je odvisna od vašega dohodka in znaša:

20 evrov – podiplomski študenti, novi diplomanti (prvo leto) in nezaposleni
30 evrov – upokojeni člani
50 evrov – mesečni neto dohodek do 1500 evrov
70 evrov – mesečni dohodek nad 1500 evrov
*članarina je za dodiplomske študente in študentke brezplačna

Podatki o računu:

 • (IBAN): SI56 0203 1001 1253 168;
 • BIC banke: LJBASI2X.
 • Prejemnik: Slovensko sociološko društvo, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana,
 • Referenca za članarino: SI00 2020-101,
 • Referenca za kotizacijo SI00 2020-200
 • Namen plačila: Članarina 2020 (ali članarina 2020-2022) ALI Srečanje 2020 ter navedite vaš priimek in ime.
 • Koda namena: OTHR.

 

V naprej se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje in potrpljenje v luči mnogoterih nepredvidljivosti, s katerimi se soočamo ob letošnji organizaciji srečanja. V predsedstvu si bomo prizadevali, da vsaj del srečanja izvedemo v živo, saj verjamemo, da je namen sociološkega srečanja prav to – druženje kolegov in kolegic. Kljub temu pa si kot prioriteto štejemo zagotoviti varno okolje predstavitev in druženja. Temu primerno bomo morda primorani dele navodil in informacij naknadno spreminjati.