Družbenoekološki obrat ali propad

Fakulteta za družbene vede in Trajnostna akademija Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije TRS ob izidu knjige (ki je izšla pri Založbi FDV) zasl. prof. dr. Andreja Kirna,

Družbenoekološki obrat ali propad,

vabita na okroglo mizo, ki bo v sredo, 14. novembra 2012 ob 17.00 uri v veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, Kardeljeva pl. 5.

Globlji vzrok sedanje krize je stalna rast ekonomije v omejeni naravi, njenih omejenih obnovljivih in neobnovljivih virov … Treba bo misliti na predrugačenje tisočerih podrobnosti.

Tega ni zmožen noben genialni posameznik, pa tudi elite na različnih področjih ne. Potrebno bo miselno in praktično sodelovanje večine ljudi.
Andrej Kirn

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite in prisluhnete obravnavi domačih in svetovnih družbenoekoloških problemov, trajnostnega razvoja in možnih izhodov iz grozeče kize.

Z različnih vidikov bodo to temo obravnavali znani strokovnjaki: dr. Dušan Plut, ddr. Rudi Rizman, dr. Bogomir Kovač, dr. Božidar Debenjak, mag. Viktor Žakelj in seveda avtor dela dr. Andrej Kirn. Razpravo bo vodila dr. Maca Jogan.

Z umetniškega vidika bodo o problematiki spregovorila dela akad. slikarke Jerneje Jambrek. Ob začetku okrogle mize bo v okviru Galerije FDV otvoritev razstave EN SVET.