You are currently viewing Craig Calhoun na Sociološkem srečanju

Craig Calhoun na Sociološkem srečanju

Objavljamo intervju s Craigom Calhounom, objavljenem na MMC, ob njegovem obisku v Ljubljani ob 50. obletnici Slovenskega sociološkega društva. Objavljamo tudi powerpoint prezentacijo njegovega predavanja s srečanja.

Težave sodobnih družb, od podnebnih sprememb do konfliktov in navsezadnje begunske krize, so medsebojno prepletene, prav ta prepletenost pa je ključna za njihovo razumevanje, opozarja sociolog in direktor šole London school of economics and political science Craig Calhoun.

Craig Calhoun, ki velja za enega izmed bolj prepoznavnih sodobnih sociologov, se zavzema za sociologijo, ki bi bila odgovorna predvsem javnosti, namesto da je od nje odtujena. Sodobna sociologija se mora po njegovem mnenju ukvarjati s številnimi sodobnimi težavami, ki vključujejo tako staranje prebivalstva, globalizacijo kot okoljske posledice kapitalizma, finančne institucije in številna druga področja, ključna pa je prepletenost vseh sodobnih vprašanj, kar je izpostavil tudi na svojem predavanju v okviru letošnjega sociološkega srečanja v organizaciji Slovenskega sociološkega društva, ki letos praznuje 50. obletnico.

Preostanek intervjuja preberite tu.

Power point prezentacija