You are currently viewing [9. 6] Vabilo na pogovor v THL: Digitalni begunci & #Ostanidoma. Migracije, begunci in covid-19

[9. 6] Vabilo na pogovor v THL: Digitalni begunci & #Ostanidoma. Migracije, begunci in covid-19

  • Post category:Novice
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:3 mins read

Spoštovane članice, spoštovani člani,

vabimo vas na pogovor o knjigah

DIGITALNI BEGUNCI. TRANSFORMACIJE MIGRACIJSKIH POTI ALI KO PAMETNI TELEFON NADOMESTI KOVČEK

in

#OSTANIDOMA. MIGRACIJE, BEGUNCI IN COVID-19

O publikacijah bodo govorile dr. Simona Zavratnik, dr. Sanja Cukut Krilić, Anja Zafošnik in Erina Borovič.
Pogovor bo vodila dr. Mojca Pajnik, komentiral bo dr. Drago Kos.

Pogovor bo v sredo, 9. junija 2021, ob 17. uri v Trubarjevi hiši literature,
na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi (Meeting ID: 931 9839 5751 )

Znanstvena monografija Digitalni begunci. Transformacije migracijskih poti ali ko pametni telefon nadomesti kovček avtoric Simone Zavratnik in Sanje Cukut Krilić prispeva sociološki vpogled v sodobna migracijska gibanja, ko se migracije iz polja poti v prostorih vse bolj postavljajo v polje digitalnega. Avtorici povezane migrante_ke na transnacionalnih poteh, kot je npr. balkanska pot, razumeta kot akterje_ke in snovalce_ke avtonomnih praks upiranja strukturnemu nasilju svetovnega migracijskega režima. Podajata analize o ranljivosti ljudi na poteh, mejah, o javnem mnenju in stališčih do migracij, podnebnih beguncih_kah in migracijskih trendih v lokalno-globalnem kontekstu.
Zbornik #Ostanidoma. Migracije, begunci in covid-19) (urednici Sanja Cukut Krilić, Simona Zavratnik) prinaša razmišljanja o migracijah in družbenem obrobju med pandemijo covid-19 leta 2020, ko so članice kolektiva blogerk (urednici in študentke sociologije na FDV: Klara Andlovic, Špela Perner, Špela Vovk in Anja Zafošnik) na blogu www.virusnimameja.com objavljale zapise o migrantkah_ih in begunkah_cih: ljudeh na poteh, ki so ostali ujeti med zaprtimi nacionalnimi mejami, beguncih_kah, ki so v času epidemije postali še bolj nevidni_e, delavcih_kah, ki so bili v prvih vrstah boja proti epidemiji, o stigmatiziranih drugih, ki jih je pandemija še bolj utrdila v zaznamovanosti na družbenem obrobju.

Vabljene_i.

Komentirajte prispevek