You are currently viewing Razpis za najboljši srednješolski sociološki esej 2024

Razpis za najboljši srednješolski sociološki esej 2024

Slovensko sociološko društvo, ki deluje že skoraj 60 let, vsako leto jeseni organizira letno srečanje sociologov in sociologinj. Z lanskim letom smo kot del tega srečanja vpeljali tudi razpis za najboljši srednješolski sociološki esej in s to prakso nadaljujemo tudi v letošnjem letu. Vljudno vas vabimo, da k tekmovanju pritegnete vaše učenke in učence. Upamo, da bomo s tovrstnim tekmovanjem prispevali k popularizaciji sociologije in k razumevanju pomembnosti sociološkega znanja za sedanjo in bodočo družbo.

Tema letošnjega srečanja Slovenskega sociološka društva bo populizem in nezaupanje v znanost. To je hkrati tema za pisanje sociološkega eseja. Predlagana sta dva možna naslova:

  • Med svobodo govora in širjenjem dezinformacij: Izzivi človekovih pravic v dobi populizma
  • Ali v času »Google strokovnjakov« sploh še potrebujemo znanost?

Esej je lahko dolg do 500 besed.

Natečaj je odprt do 30. aprila 2024.

Esej z naslovno stranjo, na kateri so poleg naslova eseja in avtorja oziroma avtorice navedeni kontaktni podatki šole in ime mentorja oziroma mentorice, pošljite na elektronski naslov: tajnistvo@sociolosko-drustvo.si.

Posamezna šola lahko pošlje največ 3 najboljše eseje.

Podeljene bodo 3 nagrade:

  1. Nagrada: paket 6 aktualnih socioloških del, kotizacija za sociološko srečanje in nočitev (za dijaka oz. dijakinjo in mentorja oz. mentorico);
  2. Nagrada: paket 4 aktualnih socioloških del in kotizacija za sociološko srečanje (za dijaka oz. dijakinjo in mentorja oz. mentorico);
  3. Nagrada: paket 2 aktualnih socioloških del in kotizacija za sociološko srečanje (za dijaka oz. dijakinjo in mentorja oz. mentorico).

Razglasitev najboljših esejev in podelitev nagrad bo na letošnjem sociološkem srečanju, ki bo potekalo v Kopru med 17. in 19. oktobrom 2024. Natančen datum in uro podelitve nagrad bomo posredovali naknadno.

Komentirajte prispevek