You are currently viewing Poročilo s sestanka izvršnega odbora ESA

Poročilo s sestanka izvršnega odbora ESA

• Post category:Novice
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read
Na tridnevnem sestanku (10. – 11.11 in 13.11.) izvršnega odbora ESA smo poleg poročil o delu v preteklih mesecih obravnavali vrsto perečih/aktualnih/nujnih vprašanj v zvezi z nadaljnjim delovanjem ESA. Na kratko bom predstavila najpomembnejše odločitve:
  1. V januarju ali februarju bo organiziran spletni seminar/delavnica/delovni sestanek na katerega bodo povabljene vse nacionalne organizacije, med drugim tudi tz željo, da svoje članstvo spodbujo k sodelovanju v ESA.
  2. Največ časa smo porabili za diskusijo o finančnem stanju ESA in o različnih modelih organiziranja naslednje konference ESA avgusta 2021 v Barceloni.
    • Opomniki za podaljšanje članstva v ESA se bodo začeli pošiljati v decembru; članarina bo enaka  kot v letu 2019;
    • Višina kotizacije za konferenco še ni določena in bo odvisna od načina izvedbe konference (spletna, kombinirana ali v živo);
    • Končna odločitev o obliki konference bo sprejeta konec januarja 2021;
    • Call for papers bo objavljen 30. novembra.
  3. Razpravljali smo tudi o stanju stvari v naših dveh revijah in sprejeli odločitev za objavo Razpisa za urednika European Societies. Predlagala sem, da to informacijo s pozivom posebej pošljejo vsem nacionalnim organizacijam, da razširimo možnosti kandidiranja za ta mesta tudi izven večjih organizacij. Razpis najdete v priponki.
  4. Sprejeli smo posebno izjavo v zvezi s stanjem stvari v Belorusiji in podprli preganjane profesorice in profesorje. Izjava je dostopna tukaj.
  5. Konferenca v Barceloni bo tudi volilna; zato kaže razmisliti, če bi koga kandidirali za nov izvršni odbor.
Milica Antić Gaber, članica IO ESA

Komentirajte prispevek