You are currently viewing [24. 3.] Vabilo na sociološko-pravno diskusijo o institucionalno pravnih rešitvah, omejitvah in pomankljivostih na področju spolnega nadlegovanja in nasilja v akademskem polju.

[24. 3.] Vabilo na sociološko-pravno diskusijo o institucionalno pravnih rešitvah, omejitvah in pomankljivostih na področju spolnega nadlegovanja in nasilja v akademskem polju.

  • Post category:Novice
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:2 mins read

Slovensko sociološko društvo in Sekcija za spol in družbo vabita na organizirano

sociološko-pravno diskusijo o institucionalno pravnih rešitvah, omejitvah in pomankljivostih na področju spolnega nadlegovanja in nasilja v akademskem polju.

Pogovor bo potekal v sredo, 24. marca 2021 ob 17. uri, in sicer na Facebook profilu Trubarjeve hiše literature in na Zoom povezavi (Meeting ID: 958 7741 4811).

V sklopu pogovorov, ki jih organiziramo na temo spolnega nadlegovanja in spolnega nasilja v akademskem polju, vabimo na drugega v nizu pogovorov, na katerem bodo sodelovale strokovnjakinje s področja sociologije in prava. Na omizju bomo razpravljale_i o obstoječih in neobstoječih institucionalnih mehanizmih za preprečevanje in obravnavno spolnega nasilja in spolnega nadlegovanja, o omejitvah, možnostih in odgovornostih institucij v okviru obstoječe zakonodaje, ter razlikah med kazensko in nekazensko pregonljivimi spolnimi dejanji. Predstavile_i bomo ključna zakonodajna siva polja na tem področju, ter razpravljale_i o vprašanju avtonomije žrtve v relaciji do možnostih ukrepanja in ničelne strpnosti do nasilja.

Na pogovoru bodo sodelovale_i:

Mojca Plesničar, Pravna fakulteta;

Jasna Zakonjšek, odvetnica, odvetniška pisarna Zakonjšek;

Mojca Dobnikar, pobudnica več projektov proti nasilju;

dr. Jasna Podreka, Filozofska fakulteta;

Pogovor bo moderirala dr. Barbara Rajgelj.

Vljudno vabljene_i!

Komentirajte prispevek