You are currently viewing Tu je nova epizoda Sociološkega podkasta, posneta v živo

Tu je nova epizoda Sociološkega podkasta, posneta v živo

  • Post category:Novice
  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:6 mins read
Tokratni sociološki podkast smo posneli na Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru. Pogovarjali smo se ob knjigi doc. dr. Tiborja Rutarja »Kapitalizem za realiste« (Capitalism for realists: Virtues and Vices of the Modern Economy), ki je lansko leto izšla pri založbi Routledge. O knjigi sta razpravljala izr. prof. dr. Miran Lavrič (FF UM) in doc. dr. Marko Hočevar (FDV UL), pogovor pa je povezovala Vanesa Korže.
Podkast lahko poslušate na Spotify ali Apple podcasts ali na tem naslovu.

Kaj sploh je (neoliberalni) kapitalizem in kako uničujoč je za življenja navadnih ljudi? Kako silovito naraščajo neenakosti v svetu in kako vplivajo na družbeno dobrobit? Kakšen je odnos med kapitalizmom in katastrofalnimi podnebnimi spremembami? Ali globalizacija omogoča razvoj revnih držav ali ga dodatno zavira? Knjiga ponuja poglobljene in večplastne odgovor na ta akutna in aktualna vprašanja – vprašanja, ki so jih z različnih vidikov in perspektiv osvetljili sodelujoči na dogodku.
Dogodek so organizirali Oddelek za sociologijo FF UM, Študentski svet Filozofske fakultete UM, Tutorji FF UM in Slovensko sociološko društvo.

 

 

 

 

Komentirajte prispevek