You are currently viewing Razpis za najboljši srednješolski sociološki esej 2023

Razpis za najboljši srednješolski sociološki esej 2023

Slovensko sociološko društvo, ki deluje že več kot 55 let, vsako leto jeseni organizira letno srečanje sociologov in sociologinj. Z letošnjim letom vpeljujemo razpis za najboljši srednješolski sociološki esej kot del letnega srečanja Slovenskega sociološkega društva. Vljudno vas vabimo, da k tekmovanju pritegnete vaše učenke in učence. Upamo, da bomo s tovrstnim tekmovanjem prispevali k popularizaciji sociologije in k razumevanju pomembnosti sociološkega znanja za sedanjo in bodočo družbo.

Tema letošnjega srečanja Slovenskega sociološka društva bo starajoča se družba. To je hkrati tema za pisanje sociološkega eseja. Predlagamo naslednje možne naslove:

• Starejši v družbi, ki slavi mladost, lepoto in zdravje
  • Skrb za starejše v sodobni družbi: Ali so mladi odgovorni za starejše?
  • Sobivanje mladih in starejših v sodobni družbi: izzivi in priložnosti medgeneracijskega sodelovanja
  • Prednosti in slabosti mladostništva v sodobni družbi v primerjavi z družbo starejših generacij

Esej je lahko dolg do 500 besed.

Natečaj je odprt do 31. maja 2023.

Esej z naslovno stranjo, na kateri so poleg naslova eseja in avtorja oziroma avtorice navedeni kontaktni podatki šole in ime mentorja oziroma mentorice, pošljite na elektronski naslov: tajnistvo@sociolosko-drustvo.si.

Posamezna šola lahko pošlje največ 3 najboljše eseje.

Podeljene bodo 3 nagrade:

1. nagrada: paket šestih aktualnih socioloških del, kotizacija za sociološko srečanje in nočitev (za dijaka oz. dijakinjo in mentorja oz. mentorico);
  2. nagrada: paket štirih aktualnih socioloških del in kotizacija za sociološko srečanje (za dijaka oz. dijakinjo in mentorja oz. mentorico);
  3. nagrada: paket dveh aktualnih socioloških del in kotizacija za sociološko srečanje (za dijaka oz. dijakinjo in mentorja oz. mentorico).

Razglasitev najboljših esejev in podelitev nagrad bo na letošnjem sociološkem srečanju, ki po med 19. in 21. oktobrom potekalo v Kopru. Natančne informacije o kraju dogodka bomo sporočili naknadno.

Komentirajte prispevek