You are currently viewing Prisluhnite Sociološkemu podkastu z Maco Jogan!

Prisluhnite Sociološkemu podkastu z Maco Jogan!

Spoštovane članice, spoštovani člani Slovenskega sociološkega društva,

Vljudno vas vabimo k poslušanju novega Sociološkega podkasta. V izdaji »Osebno« je tokrat gostja Maca Jogan, zaslužna profesorica sociologije na Fakulteti za družbene vede.

Pogovor lahko poslušate pri vašem ponudniku podkastov (Spotify, Apple Podcasts) ali na tem naslovu: https://spotifyanchor-web.app.link/e/vCZMBiaoDAb

Maca Jogan je v pogovoru za Sociološki podkast spregovorila o tem, kako je potekal študij sociologije na Filozofski fakulteti v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, kako se je kot znanstvenica spoprijemala z dvojnimi spolnimi merili v akademskem svetu, zakaj je svoj prvi dan v službi preživela v solzah, kako se je uprla funkcionalistični razlagi družbe in zakaj svoj današnji položaj na fakulteti razume kot priužitkarski status. Spregovorila je tudi o svoji življenjski izkušnji rojstva v nemškem taborišču in prebrala nekaj svojih pesmi.

V pogovoru je razkrila, katere knjige, filmi in glasba so najbolj zaznamovali njeno osebno in profesionalno življenjsko pot.

Z Maco Jogan se je pogovarjal Roman Kuhar.

Komentirajte prispevek