You are currently viewing Poslušajte prvo epizodo Sociološkega podkasta!

Poslušajte prvo epizodo Sociološkega podkasta!

Spoštovani člani, spoštovane članice,
ob mednarodnem dnevu žensk objavljamo naš prvi sociološki podkast – pogovor ob knjigi “Ja je ja in” Caroline Emcke, ki je izšla pri Založba /*cf. S Tonja Jerele (Rezistenca), Mojca Lukan (Inštitut 8. marec) in Vesna Lotrič (Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana) se je pogovarjala Jasna Podreka, pogovor pa smo posneli v sodelovanju s Pritličje.

Čeprav vsebina pogovora kaže, da so se zgodili pomembni premiki na ravni samoumevnosti v naši kulturi, tudi na področju družbene in politične enakosti žensk, je nujnost neprestanega opozarjanja na ta vprašanja ključna. V Slovenskem sociološkem društvu smo zavezani k temu, da današnjega praznika ne reduciramo na potrošniške aktivnosti v cvetličarnah in trgovinah s sladkarijo. Noben prelom v kulturi ni nepovraten in samoumeven za vedno, zato naj bo osmi marec dan za praznovanje, refleksijo in vedno tudi opomin.
Sociološki podkast je novost v reportoarju dejavnosti Slovenskega sociološkega društva. Novo epizodo bomo posneli že v prihodnjem tednu.

Komentirajte prispevek