You are currently viewing [2.2.] Štipendije za raziskovalne obiske v tujini na temo blaginja otrok in mladih

[2.2.] Štipendije za raziskovalne obiske v tujini na temo blaginja otrok in mladih

Štipendije za raziskovalne obiske v tujini na temo blaginja otrok in mladih

 

V sklopu mednarodnega projekta COORDINATE, katerega partnerji iz Slovenije so Arhiv družboslovnih podatkov in Inštitut za družboslovne študije ZRS Koper, vabijo vse raziskovalce in raziskovalke (še posebej doktorske študente, mlade raziskovalce in raziskovalce na začetku kariere) ter oblikovalce politik, ki se ukvarjajo s področji blaginje otrok in mladih, da preverijo naš razpis, ki omogoča mednarodne obiske osmih raziskovalnih institucij ter dostop do mednarodnih podatkov.

Na razpis se bo mogoče prijaviti od 25. januarja do 25. februarja 2022. Obisk lahko traja od najmanj enega do največ treh tednov. V sklopu obiska se pričakuje, da bodo gostujoči raziskovalci in raziskovalke snovali lastne raziskave, na voljo jim bo podpora lokalnih strokovnjakov, ki bodo v pomoč pri krepitvi raziskovalnih veščin. V projektu so zagotovljena sredstva za povračilo stroškov v višini do 1250 € na teden (npr. potni stroški, namestitev).

Več informacij bodo predstavili na dveh spletnih seminarjih, kjer bodo za vprašanja na voljo predstavniki raziskovalnih organizacij, ki jih bo mogoče obiskati v sklopu projekta COORDINATE.

Prvi spletni seminar bo potekal v sredo, 26. januarja 2022, od 14. do 15. ure, ko se bodo predstavili European Centre for Social Welfare Policy & Research z Dunaja, Ipsos Public Affairs iz Berlina ter University College Dublin.

Drugi webinar bo potekal v sredo, 2. februarja 2022, od 14. do 15. ure, ko se bodo predstavili Centerdata iz Tilburga, Institut National d’Études Démographiques (INED) iz Pariza in University of Essex.

Več informacij o spletnih seminarjih in prijavni obrazec za udeležbo na seminarju najdete na: https://www.coordinate-network.eu/transnational-visits.

Prosimo, da vabilo posredujete svojim kolegom in kolegicam.

 

Vljudno vabljeni!

Komentirajte prispevek