Sociološko srečanje 2021

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi,

na 13. redni seji predsedstva Slovenskega sociološkega društva smo v luči pandemije koronavirusne bolezni covid-19 določili način izvedbe letošnjega sociološkega srečanja z naslovom Pandemična družba. Glede na hitrost širjenja virusa ter aktualne in pričakovane ukrepe za zajeitev le-tega je predsedstvo dopolnilo načrt izvedbe na sledeč način:

 1. Srečanje bomo v luči poslabšanih epidemioloških razmer v CELOTI izvedli na daljavo preko aplikacije Zoom.

Zaradi sprememb v načinu izvedbe srečanja, je predsedstvo sprejelo tudi naslednje odločitve:

 1. Za vse tiste, ki ne boste aktivno vključeni v izvedbo srečanja (tj. ne boste imeli objave v zborniku) velja, da kotizacije letos ni. Kotizacijo morajo poravnati le avtorji_ice zborničnih prispevkov. Povezave do različnih sekcij bodo objavljene in ažurno posodobljene na društveni spleti strani: www.sociolosko-drustvo.si, ter poslane na vaš e-mail naslov, ki ga boste navedli ob prijavi. Ob tem bi vse člane in članice prosili, da pred srečanjem ponovno preverijo, ali imajo poravnano članarino. To lahko storijo s sporočilom tajništvu društva na: tajnistvo@sociolosko-drustvo.si
 2. Pogoj za objavo prispevka v zborniku je poravnana članarina ali plačana kotizacija za nečlane društva. Višina kotizacije znaša 30 EUR. Poravnati članarino ali plačati kotizacijo so dolžni_e vsi avtorji_ice prispevka ne glede na to, kdo ga predstavlja na samem srečanju.

Letošnja kotizacija (ali poravnana članarina ob prijavi na srečanje) vključuje možnost objave in predstavitve prispevka na sociološkem srečanju ter prejetje fizične oblike zbornika. 

Prijava na srečanje

Poslušalci in poslušalke

Četudi bo srečanje v večini potekalo na daljavo, vas prosimo, da se nanj prijavite preko spodnjega spletnega obrazca. V njem označite, ali želite prejeti tiskano verzijo zbornika prispevkov.

Na email naslov, ki ga boste navedli, vam bomo posredovali povezave do sekcij. Prijave zbiramo do torka, 21. septembra 2021.

Avtorji in avtorice

Četudi bo srečanje v večini potekalo na daljavo, vas prosimo, da se nanj prijavite preko spodnjega spletnega obrazca. V njem označite, ali želite prejeti tiskano verzijo zbornika prispevkov ter način plačila – s poravnano članarino ali plačano kotizacijo.

Na email naslov, ki ga boste navedli, vam bomo posredovali povezave do sekcij. Prijave zbiramo do torka, 21. septembra 2021.

Članstvo v Slovenskem sociološkem društvu

Vse tiste, ki še niste včlanjeni v Slovensko sociološko društvo, pa bi to želeli storiti še pred srečanjem, izpolnite obrazec za včlanitev na spletni strani društva in plačajte ustrezen znesek višine članarine.

Članstvo v Slovenskem sociološkem društvu vam prinaša:

 • Povezanost s svojo profesionalno skupino, npr. s sociologi/sociologinjami s podobnimi profesionalnimi izkušnjami.
 • Redno obveščanje o aktivnostih društva in njegovih sekcij in možnost sodelovanja v teh aktivnostih.
 • Letno slovensko sociološko srečanje
 • Prejemanje revije Družboslovne razprave

Letna članarina je odvisna od vašega dohodka in znaša:

20 evrov – podiplomski študenti, novi diplomanti (prvo leto) in nezaposleni
30 evrov – upokojeni člani
50 evrov – mesečni neto dohodek do 1500 evrov
70 evrov – mesečni dohodek nad 1500 evrov
*članarina je za dodiplomske študente in študentke brezplačna

Podatki o računu:

 • (IBAN): SI56 0203 1001 1253 168;
 • BIC banke: LJBASI2X.
 • Prejemnik: Slovensko sociološko društvo, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana,
 • Referenca za članarino: SI00 2021-101,
 • Referenca za kotizacijo SI00 2021-200
 • Namen plačila: Članarina 2021 (ali članarina 2021-2023) ALI Srečanje 2021 ter navedite vaš priimek in ime.
 • Koda namena: OTHR.

 

V naprej se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje in potrpljenje v luči mnogoterih nepredvidljivosti, s katerimi se soočamo ob letošnji organizaciji srečanja. V predsedstvu si bomo prizadevali, da vsaj del srečanja izvedemo v živo, saj verjamemo, da je namen sociološkega srečanja prav to – druženje kolegov in kolegic. Kljub temu pa si kot prioriteto štejemo zagotoviti varno okolje predstavitev in druženja. Temu primerno bomo morda primorani dele navodil in informacij naknadno spreminjati.

Prijave za sociološko srečanje 2021 smo zaprli