Jelena AleksićDiplomirala je leta 1999, magistrirala pa leta 2006 na Fakulteti za družbene vede s področja prostorske sociologije. Od leta 2012 je zaposlena kot asistentka evropskega poslanca Iva Vajgla, pred tem pa je od leta 2005 delala v Državnem zboru, sprva kot strokovna sodelavka v poslanski skupini, svetovalka za odnose z javnostmi, nazadnje kot vodja kabineta predsednika Državnega zbora.

Pri dosedanjem delu je poglabljala znanja in veščine s področja komunikologije in odnosov z javnostmi, informacijske družbe in družbenih omrežij, projektnega menedežmenta in menedžmenta neprofitnih organizacij, pripravniško nalogo pa je opravila s področja dostopa do informacij javnega značaja in komuniciranja v državni upravi. Usposabljala se je tudi na področju mediacije.

Več kot dve leti je sodelovala z akademikom prof. dr. Zdravkom Mlinarjem, projektno sodelovala s Centrom za prostorsko sociologijo na Fakulteti za družbene vede, Centrom za raziskavo javnega mnenja in množičnih komunikacij, Inštitutom za družbene vede in Urbanističnim inštitutom ter z Mirovnim inštitutom, delovne izkušnje pa si je nabirala tudi kot novinarka (na Radiu Študent, v študentskih časopisih) in svetovalka (Študentske organizacije Univerze v Ljubljani).

Med letoma 2003 – 2005 je bila v okviru programa Grundtvig nacionalna koordinatorka projekta EU »I AM« v Sloveniji.

Ves čas študija je bila dejavna tudi pri urejanju študentskih vprašanj in položaja študentov, bila je predsednica Študentskega sveta Fakultete za družbene vede in podpredsednica Študentskega sveta Univerze v Ljubljani, ko se je ta organ šele uveljavljala.

Od leta 2006 je članica Občinskega sveta Občine Medvode.

Članica predsedstva Slovenskega sociološkega društva je drugi mandat in je dejavna predvsem pri upravljanju odnosov z  javnostmi in organizaciji dogodkov.